آرایشی و زیبایی

تاثیر کلاژن بر روی پوست،مو و استخوان ها

سلامتی پوست
کلاژن می تواند سلامت پوست را بهبود دهد زیرا یکی از اجزای اصلی سازنده پوست می باشد. این ماده در کیفیت بافت پوست تاثیر به سزایی دارد. همچنین خاصیت ارتجاعی و رطوبت پوست را افزایش می دهد.

جلوگیری از پیری پوست
با افزایش سن، میزان تولید کلاژن در بدن کاهش می یابد. به همین علت پوست خشک شده و چین و چروک ها ظاهر می شوند. با گذر زمان بهتر است مصرف مکمل های این پروتئین در کنار وعده های غذایی گنجانده شود. این مکمل ها روند پیری پوست را کند می کنند. با مصرف مکمل حاوی 2.5 الی 5 گرم در طول 8 هفته تفاوت ایجاد شده کاملا قابل مشاهده می باشد.

تحریک به تولید پروتئین
مصرف کلاژن پوست را تحریک به تولید پروتئین های دیگری مانند الاستین و فیبریلین می کند که به ساختار پوست بهبود می بخشند. در بعضی موارد مشاهده شده که این ماده مانع از بروز آکنه می گردد.

کمک به مفاصل و جلوگیری از پوکی استخوان
مصرف کلاژن به تسکین درد مفاصل کمک می کند. این پروتئین یکپارچگی غضروف را حفظ می نماید. هرچه سطح آن در بدن کاهش یابد خطر ابتلا به اختلالات مرتبط با مفاصل بیشتر می شود. وجود کلاژن کافی در بدن پوکی استخوان را به تاخیر می اندازد. مصرف مکملی حاوی 10 گرم از این ماده به مدت دو سال به مفاصل آرامش می دهد و درد آن ها را آرام می کند. مصرف این پروتئین به ورزشکاران نیز توصیه می شود.

مکمل‌های غذایی کلاژن

وجود کلاژن در بدن باعث تشویق بدن به تولید کلاژن بیشتر می‌شود به همین علت امروزه یکی از راه‌های مبارزه با پیری مصرف مکمل خوراکی کلاژن است.

هنوز تأثیرات مثبت یا منفی این مکمل‌ها کاملا تأیید نشده است. همه کلاژن مصرفی جذب بدن نمی شود و یا این که ممکن است این کلاژن تجزیه شده و به دیگر پروتئین‌های مورد نیاز بدن تبدیل شود اما می‌تواند در تحریک ساخت کلاژن توسط بدن نقش داشته باشد. البته در مطالعاتی دیده شده است که مصرف مکمل کلاژن در خانم‌های مسن باعث افزایش خاصیت ارتجاعی پوست آنان شده است.

کلاژن‌های خوراکی باعث افزایش رشد مو و ناخن و روشن شدن رنگ پوست می‌شوند. رطوبت پوست را افزایش داده و باعث تسریع بهبود زخم‌ها می‌شود. البته مصرف مکمل‌های غذایی کلاژن علاوه بر پوست، تاثیرات مثبت دیگری هم در استخوان ها، غضروف‌ها و تاندون‌های بدن دارند و به طور کلی استحکام آنها را افزایش می‌دهند.

هنوز بی خطر بودن مکمل‌های خوراکی کلاژن ثابت نشده است؛ همچنین ممکن است عوارضی مثل احساس سنگینی، سوزش معده و یا حساسیت در پی داشته باشد. به هر حال، اگر فردی مایل به مصرف کلاژن خوراکی باشد بهتر است قرص‌های دارای کلاژن و ویتامین ث را مصرف کند یا همزمان با مصرف کلاژن، مواد غذایی یا قرص‌های حاوی ویتامین C مصرف کند.

 

تزریق کلاژن به جوان شدن پوست کمک می‌کند

برای افزایش میزان کلاژن پوست و حفظ استحکام و شادابی آن از روش تزریق کلاژن به پوست استفاده می‌شود. تزریق کلاژن به پوست یک روش آسان، بی خطر و غیر تهاجمی است که همیشه نتایج مثبتی به دنبال دارد. معمولا یک بار تزریق برای هر فرد کافی است و تنها تعداد کمی از بیماران هستند که به تزریق مجدد نیاز پیدا می‌کنند.

کلاژن تزریقی به بدن یا از بدن گاو گرفته می‌شود و یا از انسان گرفته می‌شود. کلاژن‌های زیدرم و زیپلاست، کلاژن‌های گاوی هستند و کلاژن‌های کازمودرم و کازموپلاست کلاژن‌های انسانی هستند. کلاژن‌های گاوی ممکن است در تعداد کمی افراد حساسیت ایجاد کنند بنابراین قبل از تزریق به تست آلرژی نیاز دارند اما کلاژن‌های انسانی این مشکل را ندارند.

می توان از بدن خود فرد هم کلاژن تهیه کرد. مثلا افرادی که جراحی شکمی ابدومینوپلاستی داشته‌اند می‌توانند پوست شکم خود را تا 5 سال تحت شرایط خاص نگهداری کنند و از آن کلاژن استخراج کنند و برای تزریق به پوست صورت خود به کار ببرند. البته به طور کلی چون کلاژن یکی از پروتئین‌هایی است که در حالت عادی در بدن وجود دارد، معمولا تزریق آن بی عارضه و بدون مشکل خواهد بود.

تزریق کلاژن چه اثراتی بر صورت دارد؟

  •  باعث پر شدن گونه‌ها می‌شود
  • با به لب‌ها باعث برجسته شدن آن می‌شود
  • تزریق به پوست صورت باعث سفت شدن پوست می‌شود و از افتادگی پوست صورت جلوگیری می‌کند. سفت شدن پوست به خاطر سفت شدن دیواره سلول‌های پوستی اتفاق می‌افتد.
  • چین و چروک‌ها بخصوص آنهایی که تازه هستند را از بین می‌برد
  • باعث نرمی و لطافت پوست می‌شود.
  • مقاومت پوست را در برابر تابش‌های خورشید افزایش می‌دهد.
  • تزریق کلاژن به پوست سبب کند شدن فرایند پیری در آن می‌شود.
  • افرادی که صورت‌های لاغری دارند می‌توانند با تزریق کلاژن صورت خود را پر کنند.
  • تزریق کلاژن خط اخم بین ابروها و روی پیشانی را کمتر و کمرنگ‌تر می‌کند.
  • با تزریق کلاژن فرورفتگی‌های ناشی از جای جوش کم‌تر به چشم می‌خورند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *