همانطور که می دانید درب و پنجره های دو جداره به دلیل فواید بسیار زیاد، از اجزا و مصالح لاینفک ساخت و سازهای امروزی به حساب می آیند. در واقع این درب و پنجره ها، جایگزین درب و پنجره های قدیمی آهنی و آلومینیومی شده اند. در این مقاله همراه ما باشید تا نگاهی به فرآیند تولید درب و پنجره دوجداره، ضرورت و موارد استفاده و قیمت گذاری آن بیندازیم.
چرا باید از درب و پنجره های دوجداره استفاده کنیم؟
- جلوگیری از هدر رفت انرژی
- عایق بندی قوی نسبت به سر و صدا، گرد و غبار و حرارت
- امنیت بالا به دلیل دارا بودن قفل و یراق های قوی و امکان استفاده از شیشه های دوجداره، سه جداره و نشکن
- تنوع زیاد در مدل، سایز و رنگ
- افزایش نور طبیعی در ساختمان؛ با امکان نصب پنجره های بزرگ بدون نگرانی در مورد اتلاف انرژی و سایر موارد
- قابل استفاده در هر نوع شرایط آب و هوایی به دلیل مقاومت نسبت به زنگ زدن و پوسیدگی
فرآیند تولید
ماده اولیه در تولید درب و پنجره دوجداره، پروفیل upvc است. همانطور که ممکن است بدانید upvc نوعی ماده پلاستیکی، عایق و انعطاف پذیر است که به بیان ساده از درصد کمی نفت خام و منابع نمکی تولید می شود.
امروزه از ترکیب های مختلف upvc به دلیل ویژگی های منحصربفردی که دارد؛ علاوه بر تولید درب و پنجره دوجداره در صنایع و بخش های مختلف استفاده می شود. از جمله آن ها می توان به لوله های صنعتی آب، کفپوش ها، پنل ها و… اشاره کرد.
تولید درب و پنجره دوجداره در کارخانه ها یا کارگاه های پیشرفته انجام می شود. حداقل تجهیزات مورد نیاز جهت این کار علاوه بر فضای مناسب که برای یک کارگاه کوچک حداقل 120 متر در نظرگرفته می شود؛ مواد اولیه و ماشین آلات می باشد. مواد اولیه جهت تولید درب و پنجره دوجداره، همانطور که گفتیم شامل پروفیل های upvc، شیشه های دو و سه جداره و یراق آلات مثل قفل، دستگیره و… می باشد.
در ادامه به مراحل تولید درب و پنجره دو جداره، نگاهی مختصر می اندازیم:
- پس از آماده سازی و میکس پروفیل ها، درب و پنجره ها طبق نقشه ای که توسط طراحان به نرم افزار داده شده است، به صورت اتوماتیک برش می خورند.
- سپس در مرحله بعد توسط دستگاه راه آب زن، مسیر و محفظه ای جهت تخلیه آب روی چارچوب ایجاد می شود.
- سوراخ هایی جهت قرارگیری دستگیره و یراق بر روی درب و پنجره ها توسط فرز ایجاد می شود.
- ورق های گالوانیزه بر روی شیار پروفیل ها توسط پرچ، فیکس می شوند و سپس ورق های upvc توسط دستگاه جوش بهم جوش می خورند.
- مرحله آخر مربوط به نصب دستگیره، یراق و شیشه دو یا سه جداره بر روی درب و پنجره می باشد.
همانطور که مشاهده کردید، بخش زیادی از فرآیند تولید درب و پنجره دوجداره، توسط دستگاه ها انجام می شود. برخی از این دستگاه ها شامل کمپرسور هوا، دستگاه برش upvc، دستگاه های تک سر و چهار سر جوش پروفیل، دستگاه خم کن پروفیل، دستگاه نصب شیشه و یراق آلات، دستگاه اکسترودر چسب بوتیل می باشند.
تامین نیروی انسانی متخصص جهت کار با دستگاه ها، مدیریت پروژه ها و انجام امور مالی نیز، یکی دیگر از ملزومات فرآیند تولید درب و پنجره دوجداره می باشد.